Prva »SAM prijazna šola« je odprla svoja vrata

Pa jo imamo, prvo slovensko SAM prijazno šolo, ki je del projekta Avtizem – SAM z drugimiOsnovna šola Gradec iz Litije je danes prejela priznanje in zastavo.

Pred šolo bo vihrala modra zastava, ki sporoča »otroci z avtizmom, razumemo vas in tukaj ste toplo sprejeti«.

Prilagodili so učno okolje za oba otroka z avtizmom, ki se šolata pri njih. V sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije so izvedli roditeljski sestanek s predavanjem za starše, dve razredni uri za sošolce obeh otrok z avtizmom in predavanje za vse zaposlene. Danes so se prav posebej potrudili in pripravili kulturni program ob prejemu priznanja in tudi s tem izkazali spoštovanje do vseh, ki nam je mar za otroke z avtizmom in do otrok z avtizmom ter njihovih staršev.

Priznanje SAM prijazna šola je prevzel ravnatelj šole, g. Damjan Štrus. Največje zasluge za ta dogodek pa ima prizadevna šolska svetovalna delavka, ga. Janja Hostnik. Program SAM prijazna šola je za Zvezo NVO za avtizem izvedla Sabina Korošec Zavšek v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti.

Avtor neznan

Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije upajo, da se jim kmalu pridruži nova šola. In potem vedno več šol. Tem željam se pridružuje tudi ZCPOS Žalec in se že veselimo novih SAM prijaznih šol.

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Predavanje z delavnicami: Mali SAM v vrtcu

Predavanje z delavnicami: Mali sam v vrtcu 2019 Zveza NVO za avtizem Slovenije organizira predavanje z delavnicami za vzgojiteljice predšolskih otrok, pomočnice vzgojiteljic in svetovalne delavke v vrtcih ter starše predšolskih otrok z avtizmom, z naslovom: Mali SAM v...

V znamenju zavedanja o avtizmu – Moj dežnik je lahko balon

Moj dežnik je lahko balon... April, še vedno v znamenju zavedanja o avtizmu. Moj dežnik je lahko balon... Danes smo dežnike zamenjali za modre balone in se odpravili po mestu. Iskrena zahvala zaposlenim v Osrednji knjižnici Celje za prijazen sprejem in sodelovanje. Na...

CPOS na Nacionalni konferenci zavedanja o avtizmu in SAM tržnici

Prisotni smo bili na Nacionalni konferenci zavedanja o avtizmu in SAM tržnici Zveza NVO za avtizem Slovenije je v okviru projekta »Avtizem – SAM z drugimi« ob svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu organizira dogodek »SAM – tržnica« in Nacionalno konferenco zavedanja o...

Stran 1 od 512345

Pin It on Pinterest

Share This