Prva »SAM prijazna šola« je odprla svoja vrata

Pa jo imamo, prvo slovensko SAM prijazno šolo, ki je del projekta Avtizem – SAM z drugimiOsnovna šola Gradec iz Litije je danes prejela priznanje in zastavo.

Pred šolo bo vihrala modra zastava, ki sporoča »otroci z avtizmom, razumemo vas in tukaj ste toplo sprejeti«.

Prilagodili so učno okolje za oba otroka z avtizmom, ki se šolata pri njih. V sodelovanju z Zvezo NVO za avtizem Slovenije so izvedli roditeljski sestanek s predavanjem za starše, dve razredni uri za sošolce obeh otrok z avtizmom in predavanje za vse zaposlene. Danes so se prav posebej potrudili in pripravili kulturni program ob prejemu priznanja in tudi s tem izkazali spoštovanje do vseh, ki nam je mar za otroke z avtizmom in do otrok z avtizmom ter njihovih staršev.

Priznanje SAM prijazna šola je prevzel ravnatelj šole, g. Damjan Štrus. Največje zasluge za ta dogodek pa ima prizadevna šolska svetovalna delavka, ga. Janja Hostnik. Program SAM prijazna šola je za Zvezo NVO za avtizem izvedla Sabina Korošec Zavšek v okviru projekta Avtizem – SAM z drugimi, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za zdravje.

Vsi otroci se lahko učijo, če se mi naučimo, kako jih učiti.

Avtor neznan

Na Zvezi NVO za avtizem Slovenije upajo, da se jim kmalu pridruži nova šola. In potem vedno več šol. Tem željam se pridružuje tudi ZCPOS Žalec in se že veselimo novih SAM prijaznih šol.

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

Uspešno smo izvedli že 5. poletni tabor

5. poletni tabor uspešno zaključen Pred dnevi smo organizirali 5. poletni tabor, tokrat z naslovom SAM znam v naravi, ki je potekal od 8. do 12. julija na Zelenici. Tabor je bil organiziran v okviru projekta Avtizem SAM z drugimi, ki ga sofinancira Ministrstvo za...

Poletni tabor za otroke

Organiziramo Poletni tabor za otroke Da bo poletje igrivo, organiziramo Poletni tabor za otroke. V tabor sprejmemo otroke z Aspergerjevim sindromom, ki so vsaj 1 mesec vključeni v individualno ali skupinsko terapijo v naš Center. Otrok, ki jih ne poznamo, zaradi...

Stran 1 od 3123

Pin It on Pinterest

Share This