6. poletni tabor uspešno zaključen

Naš tabor SAM znam v naravi, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje v projektu Avtizem SAM z drugimi se je pričel s soncem. Tudi letos smo vam mahali iz Zelenice in sicer od 10. do 14. julija 2019.

Dnevi na taboru so bili čudoviti. Otroci veseli, radostni, sproščeni, sodelujoči. Ekipa mentoric izjemna. Med nami je bila ena sama pozitivna energija. K dobremu razpoloženju doprinese tudi odlična hrana na koči na Zelenici in dejavnosti, za katere je poskrbel oskrbnik z velikim srcem in občutkom za otroke s posebnimi potrebami.

Dogodivščin in novih izkušenj kar ni in ni bilo konec

Na taboru so nas obiskali reševalni psi z vodniki, ki so nam predstavili kaj znajo in uspešno poiskali vse skrite otroke in mentorice. Iskrena hvala vodnikom, da so posebej za nas prišli peš na Zelenico. In seveda spet zahvala našemu oskrbniku, da jih je povabil. Stanko, hvala. Veliko veselja si nam naredil. Okoli koče raste veliko rož’c. Nekateri smo si nabrali materine dušice. Igrali smo se družabne igre in rešili prvo krizno situacijo, a zdaj je vse dobro in odnosi so spet urejeni. Do večerje smo ustvarjali in se podali v svet fraktalne risbe. Zanimive risbe so nastale. Poslikali smo še nekaj kamnov in večer zaključili s filmom. Vmes smo napisali drug drugemu kar nekaj pohval.

Vremenska napoved za soboto je bila takšna, da sva se z oskrbnikom koče in planinskim vodnikom Stankom odločila, da našega načrtovanega planinskega pohoda na Srednji vrh ne bomo izvedli. A nas je vreme nato pozitivno presenetilo in je padlo samo nekaj nežnih posameznih kapljic. Zato smo odšli na pohod do Koče pri izviru Završnice in od tam v smeri proti Žirovnici, a ne do Žirovnice, ker je bila, glede na nestabilno vreme, dolžina poti prevelik izziv. Naredili smo si še en čudovit dan, hodili, klepetali, se najedli sladkih sočnih jagod, naužili sonca in lepih razgledov, pomalicali pred kočo pri izviru Završnice. Nad kočo Zelenica so se v travi skrivale planike in se nastavljale soncu. Popoldne pa smo že tradicionalno poslikali majice. Sara pa je za vsakega otroka naslikala še pikapolonico za srečo.

Podpora pri izvedbi tabora

Tabor, ki ga izvajamo že šestič, in ga že drugo leto sofinancira Ministrstvo za zdravje v projektu Avtizem SAM z drugimi, ki ga izvajamo skupaj z Zvezo NVO za avtizem Slovenije, se je uspešno zaključil. Zahvaljujemo se Ministrstvu, Zvezi NVO za avtizem Slovenije, koči na Zelenici, oskrbniku Stanku in našim mentoricam za strokovno, mirno, zabavno in nesebično izvedbo tabora.

Utrinki z dogodka

Bodite na tekočem in se prijavite se na naše e-novičke!

Obljubimo, da vam s prijavo na naše e-novičke ne bomo zasmetili mail-boxa. V e-novičkah boste prejemali aktualne informacije o naših delavnicah in izobraževanjih, predvsem tistih, ki so brezplačne. Torej, le tisto, kar želite vedeti.

Morda vas zanima tudi:

NOVO: Sistem za naročanje na terapije

NOVO: Sistem za naročanje na terapije

NOVO na CPOS: E-sistem za naročanje na terapije Z veseljem vam sporočamo, da smo na spletni strani vzpostavili elektronski sistem za naročanje na obravnave in terapije. Sistem je za uporabnike prijazen in enostaven za uporabo. Sistem, poleg naročanja, omogoča tudi...

Povezali smo se s FDV pri projektu podpornega programa za mlade MeWe

Povezali smo se s FDV pri projektu podpornega programa za mlade MeWe

Projekt MeWe Povezali smo se s Fakulteto za družbene vede v Ljubljani. Njihovi sodelavci izvajajo projekt podpornega programa za mlade (15-17 let), ki izhajajo iz družin, kjer ima kdo izmed družinskih članov bolezen (akutno, kronično, duševno bolezen), odvisnost ali...

Igra z otroci dela čudeže

Igra z otroci dela čudeže

Možgani otroka in odraslega se med igro sinhronizirajo Vsak dan se igram z otroki (Floortime) in ta čudež doživljam v živo. Raziskava je sicer vključila dojenčke in malčke, mi pa se na terapijah igramo s kronološko starejšimi otroki, nekateri od njih pa so na...

Pin It on Pinterest

Share This